Tam-tam-ul pentru parcarea cu plata de la Mall

Acest articol este preluat in totalitate de pe http://xpresso.osirisdp.ro

Din 10 februarie, la faimosul și singurul mall din Timișoara, Iulius Mall, s-a introdus plata contra cost pentru parcarea subterană. Prețul e de 2lei/ oră, dar ca să mai facă reduceri și să nu le sară toată lumea în cap, au zis că dacă faci cumpărături de la Auchan de minim 100lei, ai o oră gratis, iar dacă duci mașina la spălătoria auto din incinta parcării subterane, atunci stationezi o oră juma’ moca.

Ce nu e ok?
– dacă faci cumpărături de peste 300lei, nu primești nimic gratis, nici dacă faci de 500lei

– dacă îți duci mașina la spălătorie, dar faci și cumpărături de la Auchan de minim 100lei, nu te lasă să stai 2ore juma’ gratis, nu încă

Pe tema asta unii sunt ofticați, alții fericiți, găsești tot felul de păreri, dar majoritatea nu au cratimă sau este pusă când nu trebuie. Dai de persoane supărate pe angajații din mall, pe oamenii grași, pe cei cu X5-uri, pe cei care își beau sucul sau cafeaua în 2 ore. Găsești mămici supărate care nu prind loc de parcare în fața ușilor glisante și care vor să cumpere 3 chestii pentru că se grăbesc, oameni îngrijorați de cozile care se vor forma, de bucuroși care așteaptă să dea bani și să aibă parcare, de revoltați care nu vor să dea cei doi 2 lei și multe alte genuri de persoane. Bineînțeles că aș avea ceva de zis de fiecare, mai puțin de angajați că nu știu cum stă treabă cu ei, de cozi și de cei care nu vor să dea 2lei :).

Din toate categoriile menționate mai sus, nu înțeleg ce au unii cu oamenii grași și cu cei cu X5-uri :). Da, știu, sunt unii proști, nesimțiți și curvari, dar și unii cu/ fără bicicletă și fără burtă sunt așa. Cred că există și persoane care stau la un suc 2 ore în mall, dar sunt puține, în schimb, nimeni nu are treabă cu unii arabi care în loc să își plătească un suc și să se uite la tipe, stau pe băncuțe. Înțeleg mămicile cu copii mici că le este greu cu parcarea, dar nu le înțeleg pe cele care se grăbesc și vin la Auchan. La Auchan se merge când ai timp. Durează până ajungi din parcare în magazin, până ieși de acolo și până ajungi din nou în parcare. Mă distrează fericiții care se bucură că s-a introdus parcarea cu plată, drăguții de ei se laudă că au doi lei să dea pe parcare. Printre aceștia se număra și ”dani” care și-a scris părerea pe un site, la sfârșitul unui articol ”e cea mai buna idee …de fiecare data pierdeam 20 de minute sa ma invart prin parcare ptr un loc si acuma am parcare asigurata fara nici o problema :D

Acum, dacă vrei neaparat la parcarea subterană, plătești, dacă nu, parchezi afară. Din punctul meu de vedere, nu e ok că mai tră’ să dau 2lei, deoarece sunt client al mall-ului și vreau să aleg unde să imi las mașina: afară sau înauntru. Din moment ce cheltui bani în acel spatiu, de ce să nu am dreptul să aleg unde vreau să parchez și unde am loc? Cum din 2005 până la începutul lui 2014 nu au cerut niciun ban, ar fi putut lăsa măcar o ora gratis, dar suntem romani și romanii au bani multi.

”Me” a zis ”Tot vad comentarii pe-aici cum ca la straini platesti parcarea etc etc. Am stat luni de zile in Franta, am fost in State, Austria, Ungaria, Italia … n-am vazut nicaieri un hypermarket sau mall cu parcare platita. Poate am avut noroc ;) dar mi se pare o exagerare sa spui ca asa e peste tot. Nu e. Si nici nu e normal.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s